و همچنان گذشته تکرار میکنیم که اگر کتابی که معرفی میکنیم، از منظر ما دارای ظرفیتی ویژه بر کتب دیگر باشد، قطعا در همین سطور اول بر تهیه آن اصرار خواهیم کرد، اما این موضوع دلیلی نخواهد بود تا معرفی کتاب، این دوست بی دردسر را فراموش کنیم.
کتاب “خودآموز سخنرانی” از آثار مشترک آماندا ویکرز و استیو باویستر است، آغازین کتاب مختصر و سرراست میگوید: “سخنرانی یکی از مهارتهای ضروری زندگی است”.
کتاب به کوشش ابوذر کرمی ترجمه شده و از نشر مینیاتور است.
این کتاب در 3 بخش کلی و در 20 فصل نوشته شده است که عناوین 3 بخش اصلی آن عبارتند از:
-
سخنرانی تاثیرگذار و با اعتماد به نفس،
-
یادگیری نحوه ایجاد ارتباط خوب در موقعیتهای مختلف،
-
و شناخت مخاطبان.
اگر پاسخ شما به سوالات زیر مثبت است، این کتاب میتواند به شما در رسیدن به هدف یکی از کمکها باشد:
-
میخواهید اعتماد به نفستان را در سخنرانی افزایش دهید؟
-
میخواهید سخنرانیهایتان فوقالعاده باشند؟
-
دوست دارید بهطور کلی قدرت ارتباطی خود را بهبود بخشید؟
در خلال مطالعه این کتاب با محتوایی اینچنین روبرو میشوید:
-
سه نکته مهم که در مورد سخنرانی باید بیشترین توجه را به آنها داشته باشید: آمادگی، آمادگی و آمادگی است. “آماده نشدن یعنی آماده شدن برای شکست.”
-
سخنرانی به این معنی است که افراد را وادار کنید تا به شکلی تغییر کنند.
-
اگر میخواهید حضار سخنانتان را دنبال کنند، باید یک ساختار منطقی داشته باشید تا وقتی میخواهید شروع کنید، سخنرانیتان را راحتتر به یاد بیاورید. بین پیامهای کلیدی و موضوعات مورد بحث، تمایز قائل شوید.
در کتاب خودآموز سخنرانی نوشته شده است: «اگرها، اماها و شایدها را کنار بگذارید. اگر امروزه میخواهید در هر کسب وکاری که هستید، موفق باشید، باید بتوانید بهطور اثربخش سخنرانی کنید. این مهارت یک مهارت حرفهای ضروری است، نه یک مهارت اختیاری که گمان کنید خوب است آن را در اختیار داشته باشید. به همین خاطر است که میگوییم سخنرانی از همهچیز مهم تر است.
شما دائما در حال تعامل با دیگران هستید، نظر میدهید و سعی میکنید دیگران را تحتتاثیر قرار دهید یا متقاعد کنید که کاری را که میخواهید انجام دهند. هر تعاملی یک سخنرانی است. سخنرانیها از هر نوع که باشند فرصتی برای شما هستند تا مهارتها، استعدادها و دانش خود را نیز به نمایش بگذارید. وقتی شما حضار را تحتکنترل دارید، توانایی رهبری آنان را نیز در اختیار دارید.
باید مخاطبین را علاقهمند کنید، درگیر کنید، برانگیزید و به آنها الهام دهید. در اکثر مواقع زمانیکه دارید سخنرانی میکنید، در واقع دارید عمل فروش را انجام میدهید. اگر نتوانید به صورت اثربخش سخنرانی کنید، در تلاشهای فردیتان نیز احتمالا درهای زیادی به رویتان بسته خواهد شد.
در کتاب خودآموز سخنرانی، نویسنده به 10مورد از اشتباهاتی اشاره میکند که مخاطبان از آنها متنفر هستند و یک سخنران حرفهای برای رسیدن به موفقیت، باید از انجام آنها پرهیز کند. 10 اشتباه عبارت است از:
- نداشتن هدف مشخص
- عدم شناخت حضار
- مرگ به وسیله پاورپوینت
- سخنرانی با صدای یکنواخت
- نداشتن آمادگی کافی
- نداشتن سازماندهی و برنامه ریزی منظم
- برقرار نکردن ارتباط موثر با حضار
- ارائه شواهد و مدارک ضعیف
- طول دادن سخنرانی بیش از زمان اعلام شده
- استفاده نامناسب از لطیفه و شوخی
نویسندگان کتاب در خلال توضیحاتی ساده و کلیدی، همواره تأکید میکنند که:
-
سخنرانی به این معنی است که افراد را وادار کنید به شکلی تغییر کنند.
-
اگر میخواهید حضار سخنانتان را دنبال کنند، باید یک ساختار منطقی داشته باشید تا وقتی میخواهید شروع کنید، سخنرانیتان را راحتتر به یاد بیاورید. بین پیامهای کلیدی و موضوعات تمایز قائل شوید.
-
هدف سخنرانیتان را پیشاپیش روشن کنید و به حضار بگویید از آنها چه انتظاری دارید. بروید سر اصل مطلب. قرار نیست مسابقه «چه کسی میدونه؟» راه بیندازید و جواب معما را در صفحه آخر فاش کنید. اگر تاخیر کنید و آنها را در شک و تردید نگه دارید، احتمال دارد آنها کسل، گیج یا سرخورده شوند
سلام و عرض ادب، از اینکه چنین مکانی و چنین مجالی یافتم که کاملا معطوف بر بیان و گفتار و نوشتار، آنهم به شکل کاربردی و نه تئوریک باشد، خوشحالم و از شما متشکرم، میخواستم تمنا کنم که در معرفی کتاب کمی بیشتر وقت بگذارید و محتوای بیشتری برای خوانندگان معرفی کنید. شب خوش