اجتماعیفرهنگی

آدمی مخفیست در زیر زبان

بیان آدمی، احوال آدمی

گفتار آدمي نه تنها بيانگر شخصيت او، که مهمترین وسیله برای ابراز چگونگی احوال او و درخواستها و تفکرات و نگرش اوست!
مولانا در این باره میگوید:
آدمي مخفیست در زير زبان
اين زبان پرده‌ست بر درگاه جان
چونكه بادی پرده را در هم كشيد
سر صحن خانه شد بر ما پديد
صرف نظر از استراتژیهای بیانی و آداب سخن گفتن در موارد متعدد، شیوایی بیان و ادای دقیق و درست و بجای لغات، و همچنین هماهنگی بیانی، نخستین و شاید مهمترین بخش سخن گفتن است، بخشی که هرچقدر قوی‌تر بکار گرفته شود، شنونده را ضرف نظر از محتوای و استراتژی اتخاذ شده، بیشتر جذب خود مینماید.
فراموش نکنیم که اولین گام ارتباط با هر انسانی، جذب او و جلب نظر او بسوی اهدافی است که در ادامه میخواهیم با او در میان بگذاریم.
از ماهیت صدا که اربابان هنر آنرا زنگ صدا میخوانند، تا ادای دقیق کلمات، در واقع پی و سکوی اولیه و مهم ایجاد پلی بسیار قوی و توانمند با دیگری است که نامش را گفتگو گذارده‌اند.

 

جلب توجه مفید دیگران در سخنرانی درست

 

همچنان که ورزیدگی عضلات نشان‌دهنده تمرین مستمر صاحب آنهاست، ورزیدگی زبان در ادای دقیق و درست و آهنگین کلمات و چیدمان لغات به نحوی هنرمندانه در طول یکدیگر، بیانگر وجود فردی هوشمند و هنرمند و با پشتکار، در پس این جادوی فراگیر است، جادویی که میتواند ملل را به دنبال صاحب گفتار روانه کند.
جادوی بی‌همتای بیان.
بیان و گفتار، مانند چاقویی دودم عمل میکنند، همچنان که میتوانند شخص را مجذوب ما نمایند، میتوانند با ارسال پیام نادرست، برای همیشه ما را از یک ارتباط مفید محروم کنند.
شاید تا دو دهه پیش و در خلال قرن نوزدهم و بیستم میلادی، پیش از فراگیر شدن ابزارآلات متعدد ارتباطی مجازی مبتنی بر صدا و تصویر، بسیار کمتر از امروز نقش این توانایی و عمق اثر آن، برای عموم آشکار بود، اما به مدد ظهور ابزار متعدد ارتباط صوتی و تصویری
امروز کوچک و بزرگ واقفیم که گفتار، نه تنها میتواند سبب ایجاد ارتباطاتی شگرف و عمیق با مخاطب حاضر شود، که میتواند با به وجد آوردن او سبب اشاعه بیان ما و سرایت آن در عالم ارتباطات انسانی و جذب سریع و باورنکردنی عده کثیری مخاطب نو، و ارتباطی عمیقتر و فراگیرتر از مرزهای آشنایی شده، در زندگی جاری ما سبب تغییر و تحولاتی جالب توجه گردد، تغییر حتی در زمینه زندگی تجاری یک انسان.
همچنان که اثر ورزش بر ورزیدگی جسم و سلامت روان بر کسی پوشیده نیست، تمرین بیان و استمرار آن در مورد گفتار، از واجبات زندگی مدرن امروزی است، زندگی مدرنی که شانس برقراری یک ارتباط، فقط به اندازه چند دقیقه کوتاه است، و تنها ابزار ما برای کسب موفقیت در این مسابقه کوتاه، گفتار و بیان.
پس ابدا عقلانی نخواهد بود که زمان را برای کسب مهارت بیشتر در این مورد اساسی، از دست بدهیم و کار را به فردا حواله دهیم.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. این شعر مولانا خیلی عالیه، همه شعرهای مولانا عالیه، و این مطلبی که گذاشتی با تمام سادگی، بسیار مهم و پر از کوچه و پس کوچه. ممنون برای نوشته‌هاتون

  2. چقدر خوبه که یک موضوع تخصصی مهم اینجا نوشته شده، من در بیان دچار ضعف هستم، لکنتی که روحم را آزرده و راهی برایش نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا